Att upprätthålla god handhygien har direkta konsekvenser på liv och död på vårdinrättningar. Detta kritiska ansvar delas inte bara med personal i frontlinjerna, utan även av allmänheten och patienter som de tjänar till att skydda. Traditionell handhygienträning i ”klassrum” skapar stegvis positiva resultat på tillfällig basis, men utan pågående förstärkning har även de mest samvetsgranna personalen visat sig återfalla till dåliga metoder. Utmaningen är att de flesta individer kräver omedelbar och direkt feedback för att förstärka nya metoder.
Studier har funnit att individer kommer att utföra korrekt handhygien endast tre gånger efter ny träning innan de återgår till sina gamla beteenden. Sjukhusarbetare är i allmänhet villiga att följa kraven på handhygien; målet är dock att säkerställa att de utför god handhygien utan ytterligare kognitiv belastning eller kräver kontinuerlig övervakning. Att identifiera områden på händerna som ofta förbises förbättrar personlig teknik, med positiva resultat för den övergripande patientvården.
Är teknikdriven beteendeförändring möjlig?
Fallstudier från anläggningar som använder Hand-in-Scan™ Semmelweis Systems visar att omedelbar diagnostisk feedback skapar permanenta förbättringar i beteendet hos intensivvårdspersonal och intensivvårdspersonal. På i genomsnitt bara två månader visar data konsekvent mycket positiva resultat och en betydande minskning av kontamineringsfrekvensen. Enkelt uttryckt skapar regelbunden teknikdriven utbildning och digitala påminnelser en positiv förändring i arbetsplatskulturen och personalens beteenden. Detta uppmuntrar i sin tur till ständiga förbättringar, skapar ökat skydd för alla, minimerar personalfrånvaro och minskar dödligheten för de som är sårbara för infektion. Med rätt vägledning och teknik är perfekt handhygien inte bara en möjlighet, utan tack och lov är det också en oundviklighet.
Läs mer om Hand-in-scan i artikeln:
”Evaluation of Hand Disinfection using the Semmelweis System”