Vad vi gör

Din one-stop-shop för snabba och effektiva egenkontroller

Hygiene Diagnostics AB grundades 2016 i Knivsta av civilingenjören Frank Axelsson med syftet att utveckla och marknadsföra snabba och effektivare metoder för egenkontroller av rengöring och hygien. Företaget har idag över 500 kunder spridda över olika branscher som vård och omsorg, sterilteknik, miljö- och hälsoskydd och livsmedelssektorn.

Affärsidé

Vår affärsidé är att erbjuda en one-stop-shop med metoder för snabba och effektiva egenkontroller som hjälper våra kunder hantera alla hygienrisker.

Mission

Vår mission är att förebygga och minska smittspridning och infektioner i samhället. Vi ser till att våra kunder har tillgång till rätt produkter och rätt kunskap för att uppnå bästa möjliga hygienstandard. 

Vision

Vi vill vara världsledande inom hygienkontroll genom att utveckla metoder tillsammans med våra kunder som verkar för att förbättra allas hälsa.

Ett företag i tiden

Frank Axelsson

Bristande hygienkontroller som bygger på subjektivt tyckande eller felaktiga metoder är ett vanligt kvalitetssäkringsproblem i vårt samhälle. Det kan orsaka stora kvalitetsbristkostnader och allvarliga hygienproblem för företag och organisationer som i slutändan drabbar patienter och konsumenter. Det kan handla om vårdrelaterade infektioner, matförgiftningar eller kostsamma återkallelser av produkter med förödande påverkan på varumärken och kundernas tillit.

Hygiene Diagnostics produkter och tjänster för objektiva hygienkontroller är grundade på etablerade metoder från många års framgångsrika konsulterfarenheter i branscher som life science, livsmedelsindustri och vården. 

Våra kunder omfattar sjukhus, veterinärer, tandvårdskliniker, medicinteknik, industriföretag, livsmedelsproducenter, restaurang och hotell, facility management, städbolag, hygienkonsulter, utbildare, inspektörer, badhus, skolor, gym, äldreomsorg och många andra verksamheter med behov av snabba och effektiva egenkontroller.

Vi hjälper våra kunder att hantera och förebygga risker och kvalitetsproblem, vilket alltid lönar sig i längden. 


Frank Axelsson, VD Hygiene Diagnostics AB

 

Milstolpar

2016 – Hygiene Diagnostics startar. Verksamhet fokuserar på försäljning av ATP-mätare inom vård och omsorg.

2017 – Hygiene Diagnostics blir auktoriserad distributör i Sverige för 3Ms produkter inom livsmedelssäkerhet och hygienkontroll. Produktportföljen omfattar varumärkena Clean-Trace™ och Petrifilm™. Flaggskeppet i vårt produktsortiment blir Clean-Trace™ ATP-system för snabba rengöringskontroller.

2020 – Samarbete inleds med det Argentinska medtechföretaget Terragene® för att sälja och marknadsföra deras innovativa kemiska och biologiska indikatorer och test för steriltekniska processer. Välkända varumärken inkluderar BIONOVA®, Chemdye® and Integron®.

2021– Coronapandemin sätter stort fokus på nästan alla våra produkter och under pandemin fördubblas omsättningen.

Under året blir vi auktoriserade distributörer för Glo Germ i norden och får agenturen för HandInScan Semmelweis scanner, ett unikt utbildningssystem för handhygien.

Samarbete inleds också med brittiska Hygiena. Vi kan nu erbjuda deras snabbmetoder för detektionen av allergener, mykotoxiner och matförgiftningsbakterier. Det sistnämnda inkluderar det prisbelönta BAX® PCR-systemet för patogendetektion.

2022 – Hygiene Diagnostics inleder arbetet med att certifiera sig enligt ISO 9001 (kvalitetsledning) och ISO14001 (miljöledning)

2023 – Hygiene Diagnostics startar samarbete med Infolands inom området QHSE-program för att marknadsföra deras Zenya mjukvarusvit. Vi blir också nordisk distributör till Spotsee för deras indikatorer till omgivningskontroll. Neogen tar över 3Ms Food Safety verksamhet. Hygiene Diagnostics skriver nytt distributörsavtal med Neogen.

2024 – Hygiene Diagnostics utökar sin produktportfölj inom ATP med Neogens ATP-system AccuPoint samt med Clean-trace LX25 – en LM1 variant för sjukvårdens applikationer.

Varukorg
Rulla till toppen