Logo

UV-ljus & markörer

Fluorescerande markörer och UV-ficklampor används ofta som pedagogiska hjälpmedel vid hygienutbildningar. De kan också hjälpa dig avslöja hygienbrister som inte syns i vanligt ljus.

Bild

Glo Germ™

Glo Germ™ är en grupp fluorescerande markörer i flytande eller fast pulverform. De används tillsammans med ultravioletta (UV)-ljus för att kontrollera rengöring av händer och ytor. Produkten uppfanns 1968 av Dean Luxton i Kalifornien och säljs idag över hela världen. Glo Germ™ spelar en viktig roll i handhygienutbildningar, och har de senaste åren även fått en växande användning för städkontroll. Produkterna är utmärkta för att simulera hur bakterier kan spridas. Läs mer Glo Germ™»

Behöver du en UV-ficklampa?

UV-ficklampor med enstaka LEDs ger en svag ljusbild som gör det opraktiskt att söka av ytor efter Glo Germ™ eller urin, speciellt i upplysta lokaler. Är våglängden 400 nm eller mer är de dessutom inneffektiva. Det mesta av ljuset hamnar då i det synliga spektrat.

Hygiene Diagnostics erbjuder en UVA-ficklampa med våglängden 395 nm som har 51 stycken LEDs, vilket är optimalt för användning med Glo Germ™ produkterna. Läs mer om vår rekommenderade UV-ficklampa»

Priser på UV-ficklampan och Glo Germ™ kan fås genom vår webbshop»