Glo Germ™ UV-markör för hygienutbildningar

Glo Germ™ är det ursprungliga visuella verktyget för undervisning av korrekt handtvätt, aseptiska tekniker och allmän infektionskontroll. Produkten finns i flytande och pulverform.

glokit

Glo Germ™ är en grupp fluorescerande markörer i flytande eller fast pulverform. De används tillsammans med ultravioletta (UV)-ljus för att kontrollera rengöring av händer och ytor. Produkten uppfanns 1968 av Dean Luxton i Kalifornien och säljs idag över hela världen. 

Glo Germ™ spelar en viktig roll i handhygienutbildningar, och har de senaste åren även fått en växande användning för städkontroll. Produkterna är utmärkta för att simulera hur bakterier kan spridas.

Glo Germ™ pulver

Glo Germ™ pulver innehåller giftfria melanin-partiklar som är formulerade för att vara lika stora som bakterier, cirka fem mikrometer. En Glo Germ™ burk med pulver innehåller 50 gram fluorescerande ämne.

När Glo Germ™ används på händer simulerar det med hjälp av ett ultraviolett ljus spridningen av bakterier, och hur bakterier kan spridas på kort tid. Glo Germ™ kan fås att spridas till många personer genom t.ex. handskakning eller genom att man tar på ytor.

Andra exempel på applikationer av Glo Germ™ pulver är att man sprider ut det försiktigt på ytor som ska rengöras. Närvaron av Glo Germ™ efter rengöring ger information om ytan är rengöringsbar och om avtorkningen varit tillräckligt effektiv. 

Glo Germ™ gel

Glo Germ™ gel innehåller samma fluorescerande ämne som i pulverformen, men är i stället formulerad för att likna en antiseptisk handgel. En flaska med Glo Germ™ gel innehåller 250 ml fluorescerande ämne.

I gelformen fungerar Glo Germ™ bäst vid simulering och övning av handdesinfektion och handtvätt. Försökspersonen får smörja in handen med cirka 3 ml gel. Vid belysning med UV-ljus avslöjas hur bra händerna desinficerats. När samma person tvättat händerna ser man snabbt om något ställe har missats med UV-ficklampan. Som tillbehör finns en svart Glo Germ™ box där man kan stoppa in händerna. Boxen gör övningen enklare att genomföra i ett upplyst klassrum.

Glo Germ™ markörpenna

Med hjälp av Hygiene Diagnostics UV-markörpenna  som innehåller Glo Germ™ gel kan du lätt punktmarkera hygienkritiska ytor. Pennan har en speciell filtertop som kan desinficeras efter varje använding. Markeringen syns tydligt med ficklampans UV-ljus även vid full belysning tills ytan blir rengjord. Markörpennan kan användas vid städutbildningar eller som en följsamhetskontroll av avtorkningsrutin.

Produkterna ovan finns att köpa i vår webbshop i kategorin:

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.

Varukorg
Rulla till toppen