
Allergenkontroller är ett krav för många livsmedelstillverkare och livsmedelsbutiker, men att fastställa rationella allergengränser i avsaknad av tydliga riktlinjer kan vara en stor utmaning.
Lyckligtvis kan olika organisationer och tillverkare av allergentest komma till undsättning och ge förslag på metoder och gränsvärden för att säkerställa efterlevnad, säkerhet och varumärkesintegritet. Livsmedelsverket har tagit fram en riskbedömningsguide som kan fungera som en grund att börja läsa.
Vi rekommenderar även att läsa Hygienas whitepaper om detektering av allergener. Hygiena har konsoliderat information från flera källor; inklusive FARRP, FDA och WorldAllergy.org för att ge dig en allt-i-ett-vy över rekommenderade allergentester och gränsvärden. Använd den för att se hur ditt kontrollprogram står sig i jämförelse.
Du hittar en komplett lista av alla viktiga allergentester i vår webbshop. Vill du veta mer om allergentesterna är du välkommen att kontakta oss.