Kostnadsfri webinar med råd & redskap för din matsäkerhet
Välkommen att anmäla dig till vår spännande webinar om allergenrisker i livsmedel där vi guidar dig genom de senaste råden och verktygen för att öka matsäkerheten.
Bakgrund
Under de senaste två decennierna har en ökningen av överkänslighet och allergier rapporterats, särkilt bland barn, som kastat strålkastarljuset på vikten att kunna kontrollera livsmedelsallergener.
I Sverige uppskattar man att var fjärde person har eller någon gång har haft allergiska besvär och att femton procent är överkänsliga mot någon sorts mat.
Den rekommenderade metoden för att kontrollera risken för kontamination av allergener, felmärkning och annan hantering som kan leda till att allergener ej anges är genom att upprätta ett allergenkontrollprogram inom ramen för HACCP.
I vår webinar ger vi dig en teoretisk översikt samt guidar dig genom de senaste råden och verktygen du kan behöva i din verksamhet för allergenriskhanteringen.
När?
12 maj 2023, Klockan 10.00-12.00 (Svensk tid). Anmälan se längre ner.
Webinar
Innehåll | Tid |
---|---|
Introduktion – Presentation av talare och innehåll |
10 min start kl.10.00 |
Vad är allergi, överkänslighet och intolerans? – En bakgrund till allergenproblematiken Linda Johansson/Nomor AB | 30 min |
Snabbmetoder för allergenkontroll i livsmedel och omgivningar – Översikt av teori och applikationer Frank Axelsson/Hygiene Diagnostics AB | 40 min |
Problemlösare för industri – Tips och råd för effektiv allergenkontroll Linda Johansson/Nomor AB | 20 min |
Frågestund och diskussion – Alla deltagare |
10 min slut kl.12.00 |
Talarna
Frank Axelsson, Hygiene Diagnostics AB
Frank är en omtyckt föreläsare och expert på metoder för hygien/-allergenkontroll. Han är utbildad kemitekniker, med över 20 års erfarenhet med att implementera testmetoder inom livsmedelsindustri.
Linda Johansson, Nomor AB
Linda är biomedicinsk analytiker och har jobbat med matsäkerhet i över 25 år. Hon har jobbat med livsmedelsanalyser, rengöringskontroller och problemsökning i livsmedelsindustri och storkök.
Registrera ditt deltagande
Efteråt skickar vi dig en Teams-inbjudan med en länk som du kan använda för att delta.
Alternativt kan du E-posta oss ditt namn, företag/organisation, telefonnummer
samt mailadress dit vår webinarinbjudan skall skickas.
Ladda ner vår inbjudan som PDF och skicka gärna vidare till någon som du tycker bör delta.
Läs gärna vår integritetspolicy och hur vi skyddar dina uppgifter du skickar till oss.