Allergenriskhantering – Webinar

Allergenriskhantering - Webinar

Kostnadsfri webinar med råd & redskap för din matsäkerhet

Välkommen att anmäla dig till vår spännande webinar om allergenrisker i livsmedel där vi guidar dig genom de senaste råden och verktygen för att öka matsäkerheten.

Bakgrund

Under de senaste två decennierna har en ökningen av överkänslighet och allergier rapporterats, särkilt bland barn, som kastat strålkastarljuset på vikten att kunna kontrollera livsmedelsallergener. 

I Sverige uppskattar man att var fjärde person har eller någon gång har haft allergiska besvär och att femton procent är överkänsliga mot någon sorts mat.

Den rekommenderade metoden för att kontrollera risken för kontamination av allergener, felmärkning och annan hantering som kan leda till att allergener ej anges är genom att upprätta ett allergenkontrollprogram inom ramen för HACCP. 

I vår webinar ger vi dig en teoretisk översikt samt guidar dig genom de senaste råden och verktygen du kan behöva i din verksamhet för allergenriskhanteringen.

När?

12 maj 2023, Klockan 10.00-12.00 (Svensk tid). Anmälan se längre ner.

dagar kvar
timmar
minuter

Webinar

Innehåll Tid
Introduktion
– Presentation av talare och innehåll
10 min
start kl.10.00
Vad är allergi, överkänslighet och intolerans?
– En bakgrund till allergenproblematiken
Linda Johansson/Nomor AB
30 min
Snabbmetoder för allergenkontroll i livsmedel och omgivningar
– Översikt av teori och applikationer
Frank Axelsson/Hygiene Diagnostics AB
40 min
Problemlösare för industri
– Tips och råd för effektiv allergenkontroll
Linda Johansson/Nomor AB
20 min
Frågestund och diskussion
– Alla deltagare
10 min
slut kl.12.00

Talarna

Bild av Frank Axelsson, Hygiene Diagnostics AB

Frank Axelsson, Hygiene Diagnostics AB

Frank är en omtyckt föreläsare och expert på metoder för hygien/-allergenkontroll. Han är utbildad kemitekniker, med över 20 års erfarenhet med att implementera testmetoder inom livsmedelsindustri.

Bild av  Linda Johansson, Nomor AB

Linda Johansson, Nomor AB

Linda är biomedicinsk analytiker och har jobbat med matsäkerhet i över 25 år. Hon har jobbat med livsmedelsanalyser, rengöringskontroller och problemsökning i livsmedelsindustri och storkök.

Registrera ditt deltagande

Fyll i formuläret nedan om du vill delta.
Efteråt skickar vi dig en Teams-inbjudan med en länk som du kan använda för att delta.

Alternativt kan du E-posta oss ditt namn, företag/organisation, telefonnummer
samt mailadress dit vår webinarinbjudan skall skickas. 

Ladda ner vår inbjudan som PDF och skicka gärna vidare till någon som du tycker bör delta.

Läs gärna vår integritetspolicy och hur vi skyddar dina uppgifter du skickar till oss.

LinkedIn
Varukorg
Rulla till toppen