Logo

Clean-Trace™

Clean-Trace™ Luminometer LM1 är vår senaste ATP-mätare som är en vidarutveckling från den populära NG modellen. Bägge ATP-mätare använder Clean-Trace™ ATP-tester för att snabbt bestämma nivån av förorening på ytor eller i vatten. Mätsystemen möjliggör omedelbara korrigerande åtgärder och kontinuerliga förbättringar.

Clean-Trace™ LM1

Clean-Trace LM1

Clean-Trace™ LM1 är en ATP-mätare för användare som vill ha maximal säkerhet i sina ATP-mätningar kombinerat med en robust och användarvänlig design. ATP-mätaren är en vidareutveckling från den framgångsrika Clean-Trace™ NG-modellen och har bl.a. fått en större skärm och sensor. ATP-mätaren används med Clean-Trace™ ATP-tester. Dessa har flytande reagens och förfuktade svabbar som kan användas direkt. Ett ATP-test tar inte mer än 10 sekunder och resultatet visas på ATP-mätaren.

Clean-trace LM1

ATP-mätarens egenskaper:

(1) inbyggt laddningsbart batteri

(2) touchscreen med färgskärm

(3) robust formgivning med bekväm enhandsfattning och smart taklucka

Clean-Trace LM1 med färgskärm Clean-Trace LM1 med färgskärm

(4) trådlös dataöverföringen via LAN eller bluetooth

(5) större och känsligare ljusensor vilket ger säkra resultat även vid mycket låga ATP-nivåer.

LM1 Mätteknik

En ATP-mätare måste kunna mäta mycket små mängder ljus som bildas i ett ATP-test. Ljussensorn är därför den mest kritiska komponenten på en ATP-mätare.

Clean-Trace™ LM1 använder sig av en teknik som kallas fotomultiplikation och som kan detektera enskilda fotoner. Detta ger bättre noggrannhet och precision jämfört med konventionella ATP-mätare som använder vanliga fotodioder.1 Fotomultiplikatorn innebär också mer tolerans mot temperaturvariationer och elektriska störningar.

(1) Griffith, Chris, "What makes a good ATP hygiene monitoring system?", Int. Food Hygiene Vol 22, No. 8, P. 21-23

LM1 programvara

Clean-Trace LM1 programvara

En dedikerad programvara medföljer ATP-mätaren med ett modernt och användarvänligt gränssnitt. Med programmet överför du enkelt testplaner till ATP-mätaren och skapar snygga rapporter.

På nästa sida kan du läsa hur man gör ett ATP-test.