Logo

Clean-Trace™

Clean-Trace™ Luminometer LM1 är vår senaste ATP-mätare som är en vidarutveckling från den populära NG modellen. Bägge ATP-mätare använder Clean-Trace™ ATP-tester för att snabbt bestämma nivån av förorening på ytor eller i vatten. Mätsystemen möjliggör omedelbara korrigerande åtgärder och kontinuerliga förbättringar.

Clean-Trace™ LM1

Clean-Trace LM1

Clean-Trace™ LM1 är en ATP-mätare för användare som vill ha maximal säkerhet i sina ATP-mätningar kombinerat med en robust och användarvänlig design. ATP-mätaren är en vidareutveckling från den framgångsrika Clean-Trace™ NG-modellen och har bl.a. fått en större skärm och sensor. ATP-mätaren används med Clean-Trace™ ATP-tester. Dessa har flytande reagens och förfuktade svabbar som kan användas direkt. Ett ATP-test tar inte mer än 10 sekunder och resultatet visas på ATP-mätaren.

Clean-trace LM1

ATP-mätarens egenskaper:

(1) inbyggt laddningsbart batteri

(2) touchscreen med färgskärm

(3) robust formgivning med bekväm enhandsfattning och smart taklucka

Clean-Trace LM1 med färgskärm Clean-Trace LM1 med färgskärm

(4) trådlös dataöverföringen via LAN eller bluetooth

(5) större och känsligare ljusensor vilket ger säkra resultat även vid mycket låga ATP-nivåer.

LM1 Mätteknik

En ATP-mätare måste kunna mäta mycket små mängder ljus som bildas i ett ATP-test. Ljussensorn är därför den mest kritiska komponenten på en ATP-mätare.

Clean-Trace™ LM1 använder sig av en teknik som kallas fotomultiplikation och som kan detektera enskilda fotoner. Detta ger bättre noggrannhet och precision jämfört med konventionella ATP-mätare som använder vanliga fotodioder.1 Fotomultiplikatorn innebär också mer tolerans mot temperaturvariationer och elektriska störningar.

(1) Griffith, Chris, "What makes a good ATP hygiene monitoring system?", Int. Food Hygiene Vol 22, No. 8, P. 21-23

LM1 programvara

Clean-Trace LM1 programvara

En dedikerad programvara medföljer ATP-mätaren med ett modernt och användarvänligt gränssnitt. Med programmet överför du enkelt testplaner till ATP-mätaren och skapar snygga rapporter.

Clean-Trace™ NG

Clean-Trace™ Next Generation (NG) är en enklare ATP-mätare med något mindre ljussensor som tack vare lyckade uppdateringar och sin höga kvalitet bibihållit sin popularitet genom åren.

Bild

NGi datakonto

ATP-mätaren Clean-Trace™ NG kan kan lagra tusentals mätvärden och behöver ingen dator precis som LM1. Ett PC program medföljer ATP-mätaren, men som option finns möjlighet att använda ett dedikerat datakonto i molnet.

Genom tillvalsuppgraderingen Next Generation Internet (NGi) så kan ATP-mätaren synkroniseras via en vanlig webbrowser. IT-lösningen förenklar installationen och ger maximal åtkomligt och säkerhet. Samma lösning planeras att finnas tillgänglig för Clean-Trace™ LM1 modellen under 2019.

Mätvärden från ATP-mätaren laddas upp till ett krypterat datakonto via en vanlig USB sladd och en internet uppkoppling.

För datakommunikationen via internet behövs följande:

  • ATP-mätaren Clean-Trace™ NG uppgraderas till NGi
  • Ett registrerat användarkonto
  • En synkroniseringsapp

Genom NGi får du en flexibel IT-lösning utan krånglig databas installation. Den ger maximal åtkomst och säkerhet och hjälper dig tolka trender & data i realtid. Hygiene Diagnostics hjälper dig att konfigurera ATP-mätaren till NGi-läge och att registrera ett 3M datakonto.

NGi Rapporter

Genom NGi-kontot kan du välja mellan olika rapporteringstyper som hjälper dig tolka dina ATP-mätvärden på olika sätt:

Behöver du andra diagram kan du lätt exportera mätvärden till Excell för vidare databehandling. Du kan organisera databasen och lägga upp provplaner genom en enkel, visuell trädstruktur. Provtagningsplaner och rapportering kan schemaläggas och skickas till ansvariga personer. Vidare kan du få varningsrapporter till din mejlbox med en sammanställning av resultat.

På nästa sida kan du läsa hur man gör ett ATP-test.