3M™ Clean-Trace™ proteintest

Clean-Trace NG
Snabb rengöringskontroll med färgomslag

Clean-Trace proteintest (proteinresttest) är ett enkelt och effektivt sätt att kontrollera rengöring. Kontaminering indikeras med hjälp av ett färgomslag. Allt du behöver ingår i testenheten. Ett värmeblock kan användas som tillbehör för att öka känsligheten och för snabbare resultat.

Proteintest (proteinresttest) rekommenderas vid validering och upprepad processkontroll av diskmaskiner och diskdesinfektorer eller som screening metod i ett allergenkontrollprogram. Som hjälp för validering finns Browne Soil Test, ett artificiellt smutsprov som innehåller proteiner.

Känslig standardmetod

Testmetoden är den så kallade den sk biuretmetoden som är angiven i standard SSEN15883. Val av tid och temperatur styr testets känslighet. Efter 10-45 minuter indikeras om ett diskat material är tillräckligt rent för att en effektiv sterilisering ska kunna uppnås. Efter inkubation i ett värmeblock påvisas små mängder protein (ner till 3 mikrogram) från till exempel blod eller vävnad.

Enkel att använda

Resultatet avläses genom ett synligt färgomslag. Grönt resultat innebär att kontrollytan rengjorts effektivt (green is clean), grått eller lila resultat indikerar att ytan bör rengöras igen.

Clean-Trace protein är mycket användarvänlig och kräver inga tillsatser av kemikalier eller höga temperaturer. Clean-Trace proteintest finns i tre olika förpackningsformat (100 st, 50 st, 60 st). Hållbarheten vid kylförvaring är upp till 18 månader.

Egenskaper

  • Enkel att använda och avläsa
  • Angiven testmetod i nationell standard SSEN15883
  • Hög känslighet
  • Lång hållbarhet upp till 18 månader

Produktgrupp

Produkter Beställa
3M™ Clean-Trace™ Surface Protein Plus 100
Art.nr: PRO100
100.st./förp.

Lev. 5-10 dagar
3M™ Clean-Trace™ Surface Protein Plus 50
Art.nr: MPRO50
50.st./förp.

Lev. 5-10 dagar
3M™ Clean-Trace™ Surface Protein Allergen
Art.nr: ALLTEC60
60.st./förp.

Lev. 5-10 dagar
3M™ Digital Heating Block
Art.nr: DHB120
1.st./förp.

Lev. 1-2 dagar