Om oss

Renare miljöer, säkrare hygien

Hygiene Diagnostics AB är specialisten på hygienkontroll. Verksamheten startades hösten 2015 och är lokaliserat till Knivsta strax norr om Stockholm/Arlanda. Vårt mål är att bidra till mindre smittspridning och infektioner i samhället genom våra lösningar för kvalitetssäkring och förbättring av städning, rengöring och desinfektion. Vår vision är att vara en tongivande aktör för hygienkontroll i hela norden.

Kunderna är landsting, kommuner, sjukhus, tandvårdskliniker, badhus, gym, hotel, facility managment, städbolag, hygienkonsulter, livsmedelshygien och andra företag med behov av renare miljöer och säkrare hygien. Företagets spetskompetenser inkluderar hygienkontroll, HACCP, mikrobiologisk kvalitetsuppföljning, validering, rengöringskontroll av invasiva kirurgiska instrument, miljövänliga städmaterial samt hygien- och städstandarder (INSTA 800, DS 2451-10 och SS 8760014). Läs gärna mer om den nya svenska städstandarden för vård och omsorg som vi varit delaktiga i att ta fram »

Snabbtester

Hygiene Diagnostics kan erbjuda en nischad produktportfölj som täcker de flesta kunders behov av kemiska och mikrobiologiska tester. Flaggskeppet är 3M™ Clean-Trace™ som är det ledande ATP-systemet i världen för hygienkontroll. Det är med stolthet vi kan informera våra kunder att vi från och med 1 january 2017 är 3Ms officiella distributör i Sverige inom hygienkontroll. Detta ger oss en unik position på marknaden och möjlighet att erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. Den gemensamma nämnarna för 3Ms produkter är att de är enkla att använda och håller högsta kvalitet.

Vi hjälper kunder kvalitetssäkra

EnsureClean® är vår unika valideringsmodell för städning som kombinerar traditionella kontroller med ATP-mätning och mikrobiologiska analyser. Konceptet innebär mer kontroll och styrning av städkvaliteten med fokus på helhet och ökad säkerhet. Det bygger på många års framgångsrika konsulterfarenheter från livsmedel- och läkemedelsindustri. Dålig hygien innebär stora risker och kostnader.

Värdefulla utbildningar

Hygienutbildningar är viktiga för många av våra kunder. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi erbjuda kurser i städstandarder, städteknik, rengöringskontroll och mätmetoder. Läs gärna mer om våra kurser på sidorna om våra tjänster.

Standardutvecklare

SIS standard

Swedish Standards Institute SIS är en organisation som utvecklar standarder. Hygiene Diagnostics deltar i arbetsgruppen SIS/TK 349/AG 2 med att ta fram en ny städstandard för vården.


städbranschen

Kompetenser

Hygienstämplar