Logo

Om oss

Hygiene Diagnostics AB är ett svenskt konsultföretag och återförsäljare av produkter för hygienkontroll. Vi är specialiserade på kvalitetssäkring av städning, rengöring och hygien. Kontoret ligger i Knivsta, nära Stockholm/Arlanda flygplats.

Bild

Vår verksamhet och vision

Med hygien avses en ren kropp eller omgivning. Hygiennivån beror på sammanhanget och baseras på en bedömning av olika faror som kan delas in i mikrobiologiska, kemiska, fysiska och allergena.

En god handhygien i kombination med en effektiv rengöring är grundläggande för att förebygga smittspridning och infektioner. Hygiennivån behöver därför kvalitetssäkras i många verksamheter, inte minst inom vård och livsmedelsområdet.

Vår mission är att hjälpa våra kunder att kvalitetssäkra och hantera risker med hygien genom våra metoder och tjänster för hygienkontroll.

Vår vision är att vara ledande i norden inom kvalitetssäkring av städning, rengöring och hygien.

Våra kunder är landsting, kommuner, sjukhus, veterinärer, tandvårdskliniker, restaurang & hotel, facility managment, städbolag, badhus, gym, hygienkonsulter, utbildare m.m.

Kompetensområden

Hygiene Diagnostics spetskompetenser inkluderar valideringsmetoder, objektiv rengöring- och hygienkontroll, mikrobiologiska omgivningskontroller, allergenkontroll och städstandarder (INSTA 800 och SS 8760014).

Kostnadseffektiva tjänster

Alla våra tjänster är grundade på etablerade metoder från vår många års framgångsrik konsultupplevelse inom läkemedelsindustrin, livsmedels- och hälsovårdssektorn. Dålig hygien innebär stora risker och stora kostnader. Vi hjälper våra kunder att förebygga problem vilket alltid lönar sig.

Produkter för hygienkontroll

Vi kan erbjuda en produktportfölj som täcker de flesta kunders behov av objektiva snabbmetoder. Flaggskeppet i vårt produktsortiment är 3M Clean-Trace ™ vilket är det ledande ATP-system i världen för snabba rengöringskontroller.

Sedan år 2017 är vi stolta över att vara den auktoriserade distributören i Sverige av 3Ms testprodukter som omfattar vaumärkena Clean-Trace ™, Petrifilm ™ och Dipslide™. Detta är en milstolpe i vår företagshistoria och ger oss en mycket stark position på hygienkontrollmarknaden.

Vi letar alltid efter partners och nya spännande lösningar för hygienkontroll. Vänligen skicka ett e-mail till oss eller ring vårt kontor: +46 18 470 4490