Logo

Hygiene Control Box

Publicerad: 2020-11-30

Handhygien är i fokus mer än någonsin pågrund av Coronaepidemin. Nu finns ett nytt kostnadseffektivt hjälpmedel för handhygienutbildningar kallat Hygiene Control Box. Produkten har utvecklats av vårdutbildningsexperten Christina Sundman i samarbete med Hygiene Diagnostics.

Bild
Hygiene Control Box är ett kostnadseffektivt hjälpmedel för handhygienutbildningar tillverkat av Qvinns AB och som kan användas tillsammans med Hygiene Diagnostics UV-markörer och UV-ficklampa.

En smart lösning

Hur hittar man en prisvärd UV-ljuslåda som gör handhygienutbildningarna mera pedagogiska och intresseväckande? Det är en fråga som länge gäckat alla handhygienutbildare. Nu finns svaret i form av den nya Hygiene Control Box - en svensktillverkad UV-ljuslåda som klarar kraven och samtidigt inte kostar skjortan.

Christina Sundman är "uppfinnaren" och initiativtagaren bakom produkten som är gjord av gedigen PVC plast. Den påminner kanske lite om en back, men skenet bedrar. Det finns en enkel men smart designtanke bakom lådan.

Lådan har en löstagbar dörr vilket underlättar rengöring och där det finns en ficka med instruktioner. På två olika sidor av lådan finns o-ringade hål där man kan fästa en UV-ficklampa. Hålens storlek är anpassade till Hygiene Diagnostics UV-ficklampa som kan köpas tillsammans med lådan. Valet av lampans placering innebär att det finns två lägen som lådan kan användas på: stående eller liggande. Stående läge tar mindre plats, medan liggande läge ger mer utrymme för händerna. På insidan av lådan finns dessutom ett reflekterande material som maximerar att UV-ljuset når runt händerna i lådan.

Lådan är tänkt att användas vid utbildningar där man övar rutiner för handdesinfektion och handtvätt. Till lådan medföljer enklare instruktioner. I framtiden finns dock planer på att ta fram ett större utbildningspaket som kan användas i undervisning.

Kostnadseffektiv och flexibel

Hygiene Diagnostics UV-ficklampa och UV-markörer kan köpas separat eller som ett kit där olika delar ingår efter behov. Ett komplett kit som förslag innehåller en Hygiene Control Box med en 51 LED UV-lampa, tre typer av uv-markörer och kostar cirka 4 500 kr exklusive moms.

Box innehåll
Cirka priser
Hygiene Control Box (UV-låda + O-ring för UV-lampa) 3 000 kr
Glo Germ Basic Kit (ingår UV-lampa, UV-pulver, UV-gel) 1 200 kr
Visirub kit (Visirub + handesinfektion) 300 kr

Om Christina Sundman, Qvinns AB

Christina har tidigare fått Regions Stockholms förstapris för bästa innovation i form av Gyllene Äpplet 2014. Under åren har Christina undervisat både på sjuksköterskeutbildningar och inom praktiken. Lärandet har alltid varit i fokus under Christinas yrkesliv, både som anestesisjuksköterska, lärare, chef och projektledare.

Är du intresserad av Hygiene Control Box kan du köpa den av Hygiene Diagnostics genom våran webshop.

För mer information kontakta:
Frank Axelsson Hygiene Diagnostics AB
frank@hygiene-diagnostics.se
Tel 0707 912103


"Det ska vara lätt att göra rätt" 

Christina Sundman (RN, MSc doktorand) är initiativtagaren bakom Hygien Control Box. 

”Med många års erfarenhet av undervisning och i skenet av en pågående pandemi var det en självklarhet att ta fram en prisvärd egenkontroll av handdesinfektion”