Logo

Hygiene Diagnostics AB utsedd till återförsäljare för Hygiena

Publicerad: 2020-11-02

Hygiene Diagnostics AB har ingått ett avtal med Hygiena för distribution av deras prisbelönta snabbtester inom livsmedelshygien. Avtalet omfattar BAX®-PCR system för genetiska patogenanalyser, ELISA kit för mykotoxiner samt snabbtester för allergener.

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
Hygienas BAX® PCR tester gör det möjligt för livsmedelslaboratorier att snabbt och exakt upptäcka bakterier i råvaror, färdiga produkter och miljöprover.


Frank Axelsson, VD Hygiene Diagnostics AB: 

Frank

– BAX®systemet innebär ett paradigmskifte i analysteknologi för många livsmedelslaboratorier i Sverige. Vi har nu möjlighet att styra bort kunder helt från långsamma och komplicerade analysmetoder och istället erbjuda ett PCR-system till ett överkomligt pris som vem som helst i labbet klarar att använda. Med BAX® har vi de säkraste analysmetoderna på marknaden för snabb patogendetektion i produkter och miljöprover. Testparametrarna utökas kontinuerligt på systemet och inkluderar i dagsläget Salmonella, Listeria monocytogenes, E. coli O157:H7, STEC, Campylobacter, Staphylococcus aureus, Cronobacter, shigella och vibrio

 – När vi nu även kan addera Hygienas AlerTox™ Sticks och GlutenTox™ till vår redan omfattande allergenportfölj, innebär det att vi kan erbjuda testlösningar för alla kontrollprogram utan att kompromissa med kvalitén. 

– Genom avtalet med Hygiena tar vi ett stort steg framåt i företagets utveckling till att bli Sveriges ledande återförsäljare av snabbtester inom hygienkontroll. 

Ingrid Klinth, Nordic Area Manager Hygiena:

Ingrid

 – Samarbetet med Hygiene Diagnostics betyder att vi nu har en lokal aktör som kan marknadsföra, sälja och ge support inom viktiga produktgrupper där vi tidigare saknat återförsäljare. Vi känner personalen väl inom Hygiene Diagnostics då de arbetat för oss tidigare. De kan våra produkter till fullo och har en djup kunskap kring tekniken och vad kunderna behöver. Vi är helt övertygade att de kan utveckla marknaden för våra produkter.

Hygiena International Ltd levererar lösningar för hygienkontroll till ett brett spektrum av industrier och företag. Med hjälp av avancerad teknik och patenterad design tillhandahåller Hygiena branschledande analysmetoder. Huvudkontoret ligger i Camarillo, Kalifornien med kontor i Wilmington, Delaware, Mexiko, Spanien, Kanada, Storbritannien och Kina. Med över 80 distributörer i mer än 100 länder världen över, spänner Hygienas produkter över hela världen. www.hygiena.com

För mer information kontakta:
Frank Axelsson Hygiene Diagnostics AB
frank@hygiene-diagnostics.se
Tel 0707 912103