Logo

Hygienkontroll

I kursen Hygienkontroll får du grundläggande kunskaper om de vanligaste mätmetoderna för kontroller av rengöring och hygien.

Bild

Kursbeskrivning

Egenkontroll är ett begrepp som innebär att en verksamhetsutövare själv ska kontrollera att verksamheten följer de regler som styr verksamheten. Egenkontroll finns för flera områden, som miljö och livsmedel. Objektiva mätmetoder krävs när rengöring och hygienen är kritisk.

Hygienkontroll (1 dag)

Innehåll

Kursen ger kunskaper om provtagningsmetoder för omgivningskontroll. Kursen innehåller en bakgrund till egenkontroll, HACCP och omfattar ATP-mätning, mikrobiologiska test, proteinresttest, pH, konduktivitet samt temperaturmätning. Praktiskt moment ingår där deltagare får chansen att göra egna mätningar och kalibreringar. Problem kring biofilm diskuteras med förslag på mätmetoder.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med utbildningar, egenkontroller eller inspektioner.

Information

Efter genomförd utbildning och godkänt prov utfärdas ett certifierande diplom.

Datum och anmälan

Klicka här. Vid gruppanmälan kontakta oss och begär offert.

Pris

3 900 SEK per person exklusive moms. I priset ingår kursmaterial, diplom, lunch och fika.