Hygiene Diagnostics AB

ATP-mätare

ATP-mätare Clean-Trace

En ny generation ATP-mätare för hygienkontroll

Behöver du göra snabba, objektiva kontroller av rengöring och hygien? Då är ATP-mätning med 3M™ Clean-Trace™ ATP-system den mest tillförlitliga metoden.

Hygiene Diagnostics erbjuder dig en ny generation handhållna ATP-mätare med marknadens bästa prestanda och programvara. ATP-mätarnas egenskaper bygger vidare på 3Ms patenterade ATP-tester och PMT (Photo Multiplicator Tube) teknologi. Detta ger systemen hög precision och nogrannhet även vid låga ATP-nivåer.

Alla ATP-mätare är inte lika bra

Om en ATP-mätare har dålig känslighet och repeterbarhet (stor variation) finns en uppenbar risk att ATP-mätningarna ger resultat som är falsk positiva vilket leder till onödiga åtgärder, eller falsk negativa resultat som ökar risken för smittspridning. Variationen hos en ATP-mätare är därför prislappen du betalar för sämre kvalitet.

Flera jämförande studier visar att 3Ms Clean-Trace ATP-mätare har den bästa känsligheten och repeterbarheten.* Det innebär högre hygiensäkerhet och att du sparar tid och pengar genom att undvika falsk positiva resultat.

Flexibel och säker datahantering

Clean-Trace har en dedikerad och ny programvara som gör det enkelt för dig att hantera dina mätresultat, planera testscheman, trendanalysera och presentera grafiska rapporter.

För både Clean-Trace NG och LM1 instrumenten medföljer licensfri programvara för datahanteringen utan kostnad. Programvaran kan installeras på en valfri PC eller server i din organisation.

En speciell firmware uppgradering (NGi) finns som option för Clean-Trace NG. Denna gör det möjligt för dig som kund att lagra data i molnet på ett krypterat konto. Ingen lokal installation behövs då programmet hanteras via en vanlig browser.

Clean-Trace software

3M™ Clean-Trace™ NG »

Clean-Trace NG


Clean-trace New Generation (NG) är en kompakt ATP-mätare med PMT-sensor som kan användas med Clean-Trace ATP-svabbtest och Clean-Trace Total ATP vatten. ATP-mätarens robusthet, stora display, laddningsbara batteri samt medföljande program gör detta till en standardmätare för de flesta applikationer. Läs mer »

NYHET! 3M™ Clean-Trace™ LM1 »

Clean-Trace LM1

Clean-Trace Luminometer 1 (LM1) är en ny och något större ATP-mätare jämfört med NG-modellen. Det beror på att den har fått en större och känsligare PMT-sensor vilket ger den ännu säkrare resultat. ATP-mätaren används med Clean-Trace ATP-svabbtest och Clean-Trace Total ATP vatten. LM1 har en ny SQL-baserad programvara, touchscreen och möjligheten till trådlös överföring. Läs mer »

Service & support

Hygiene Diagnostics hjälper dig att välja rätt ATP-mätare för just din verksamhet. Vi har många års erfarenhet av ATP-tekniken och är 3Ms auktoriserade Clean-Trace distributör.

När du köper ett ATP-system av oss ingår alltid hjälp med att installera och komma igång. Vi erbjuder också kalibreringstjänster och kan certifiera dig i ATP-metoden ».

ATP molekylen
ATP står för adenosintrifosfat och är cellernas energibärare. Kemiskt består ATP av adenosin och tre fosfatgrupper i en kedja. ATP förekommer i alla typer av celler från bakterier, mögel till växter, djur och livsmedel. ATP kan mätas med hjälp av en ATP-mätare eller så kallad luminometer. ATP-mängden på ytor eller i vattenprov ger ett objektivt mått på hygiennivån.

ATP-mätningen sker genom en ljusreaktion kallad ATP-bioluminiscens. Reaktionen använder ett pigment och ett speciellt enzym kallat luciferas. Det är samma ämnen som förekommer hos eldflugor i naturen. Ju mera ATP desto starkare ljus kan utvecklas. Mätresultatet presenteras som relativa ljusenheter (RLU).

Wikipedia om bioluminiscens »


  • Överlägsen känslighet och repeterbarhet
  • Kraftfull och flexibel programvara för datahantering
  • Quality in design - robust, enkla handgrep, smarta interface